Carlisle PA, USA

Carlisle PA, USA

lørdag den 23. oktober 2010

Nigeriansk barnedåb

I går var vi til nigeriansk barnedåb, hvilket var noget af en oplevelse. Da forældrene er kristne, blev der på vanlig vis bedt bøn og læst op fra biblen, men resten af ceremonien var noget anderledes, end vi er vant til. Salmesangen foregår normalt til dans, men vi nøjedes dog med at sidde ned og klappe til de meget rytmiske toner. Herefter skulle drengen navngives. Præsten fortalte om den nigerianske tradition med at give mange navne, da både forældre, bedsteforældre, tanter og onkler giver barnet et navn. Desuden har navnene betydning, da navnene danner barnets skæbne gennem livet. Den lille purk fik i dette tilfælde seks fornavne. Det første betød, at han var født, mens hans far var over sø (over Atlanten). Et andet navn betød, at han ville samle familien og nationer. Herefter fremsagde vi i kor alle navnene tre gange.

Det hele blev afsluttet med nigeriansk mad og fødselsdagskage, da alle familiens tre børn er født i september.

Gourmetaften


Så er endnu en hektisk uge gået med FLAGS undervisning samtidig med, at Kim har været i Texas i 3 dage, og masser af lektielæsning med Annemette og Rasmus om eftermiddagen og aftenen. Heldigvis er det nogle supersøde mennesker, jeg er på kursus med. Hver kursusdag tager vi ud og spiser frokost sammen. I torsdags var det på den lokale Bosniske café/butik. Her ses fra venstre mod højre: Thomas, Rita (tysker, gift med amerikaner), Selene fra Mexico, Karen, Shelle. Og bagerst: Terry, Young (koreaner gift med amerikaner) og Sarah fra Australien.

Om aftenen var jeg i Gourmetklub. Vi er 12 mennesker, der mødes en gang om måneden for på skift at servere lækker mad for hinanden. Torsdag aften var vores første gourmetaften, og værtinderne lagde hårdt ud med en meget lækker efterårsmenu bestående af tyske løgkage til velkomst, græskarsuppe til forret, indbagt svinemørbrad med tilhørende rødvinspærer og nøddecreme til hovedret og sluttelig græskarostekage. Gruppen består af en blanding af amerikanske hustruer og internationale hustruer, så vi fik snakket en del om forskellige madkulture og bordskikke.

På hjemturen kørte jeg Young, So Yeon og Rita hjem. Både Young og So Yeon er fra Korea, og Rita har boet i Korea i 12 år, så indrømmet jeg forstod ikke meget af samtalen i bilen! Men hyggeligt var det alligevel.

Efter en hektisk uge bliver det rart at slappe af. I dag har Rita og jeg derfor aftalt at tage en smut til IKEA i Maryland (en halvanden times kørsel herfra), så jeg kan få købt dyner - da amerikanernes form for dyner består af en stor fællesdyne uden dynebetræk men i stedet med et lagen under, hvilket jeg endnu ikke har fundet mig til rette i.

fredag den 15. oktober 2010

International aften

Katastrofen indtræf i går eftermiddag - begge batterier på kameraet var flade, og jeg havde glemt at tage omformeren til opladerens danske stik med. Jeg fik dog taget et enkelt billede!

At dette kan betegnes som en katastrofe skyldes, at vi i går afholdt "international aften", hvor alle vi internationale familier præsenterede vores lande på hver vores lille stand. En ekstrem hektisk, farverig og hyggelig eftermiddag og aften. Arrangementet var en stor succes med mange besøgende og utrolig mange flotte stande.

Danmark blev præsenteres med billeder af natur og seværdigheder, Royal Copenhagens Musselmalede stel, Geoge Jensens julepynt og Lego krydret med sildesalat og Akvavit. Mad og drikke var et stort hit ikke mindst sildesalaten. Amerikanerne var meget overraskede over at finde ud af, at Lego er dansk. Flere sagde til mig; "Jamen jeg har været i Legoland i Californien". Hvorefter jeg kunne fortælle om Legoland i Danmark, som jeg besøgte første gang som 7-8 årig. Ingen tvivl om at Lego er noget af det mest populære legetøj bland børn i hele verden. Som én sagde til mig, så græd hun, det år hendes søn ikke længere ønskede sig Lego i julegave. Legofigurerne, som jeg havde indkøbt til lejligheden, var da også et stort hit blandt alle børnene, så vi endte med at forære dem væk til Marokko og Canada.

Selv fik jeg lejlighed til at tage et smut rundt og smage på mad fra hele verdenen. Jeg kan specielt anbefale kanelkage fra Indonesien, nudeldessert fra Pakistan, tørret frugt fra Columbia, yoghurt fra Bulgarien og klejner (eller noget der ligner) fra Jordan.

Billedet viser i øvrigt James fra England, som var placeret ved siden af os, hvorfra han serverede Pimm's. James var iført kilt, men det lykkes mig desværre ikke trods utallige forsøg at findes ud at, hvad der befandt sig under den.

mandag den 4. oktober 2010

Home coming

Lørdag var der Home Coming Fest på High School, hvilket krævede, at festtøjet blev fundet frem. For Annemettes vedkommende var det nødvendigt at købe nyt. Hun havde på internettet fundet den sødste kjole, som hun bestilte for 3 uger siden. Da den endnu ikke var dukket på fredag, måtte mor starte bilen og kører omegnen tynd for at finde en anden. Det lykkedes lørdag middag, så var festen reddet.

Aline, som er udvekslingsstudent fra Schweiz, kiggede forbi før festen, hvorefter pigerne drog af sted. Festen varede 3 timer og skulle efter sigende have været ret kedelig.

Siden sidst

Billeder siger mere end ord, så her en række billeder fra de sidste 3 ugers tid.

Til pigeaften med alle tøserne på den lokale italienske restaurant. Bemærk boksene på bordet. Herovre er portionerne kæmpe store, så man spiser sjældent op. Til gengæld tager man gerne resterne med hjem, så det kan ofte blive to måltider.

Forrige søndag var vi en smuttur til Washington D.C. for at shoppe og kigge på museer. Her er Annemette og jeg i botanisk have, mens drenge hyggede sig i Naturhistorisk museum.

Forrige fredag var der fællesarrangement på kasernen. Vi startede med diverse konkurrencer blandt andet i kajaktræk...
... løb med badeballon...

.. og løb med bind for øjnene.

Om aftenen var der bal for os voksne, hvor hvert seminar havde dække op inden for emnet Skibsbrud. Vinderen blev Titanic.

Vi tog den som skibsbrudne på Hawaii.

På et af tøsearrangementerne tog vi på "æblerov" i en have med mere en 40 forskellige æbler.

Her en række teenagere fra blandt andet Japan, Italien, El Salvador, Chile, Brasilien, og Danmark.